PS4 Slim vs Xbox One S: Welke Mini Console doet het beter?

Met Sony’s PlayStation 4 Slim nu uit in de winkels, de console oorlog is klaar om opnieuw te beginnen als de nieuwe console van Sony gaat head-to-head met Microsoft’s Xbox One S. Voor nu, de strijd is niets meer dan een eenvoudige schermutseling, maar de dingen zal zeker escaleren zodra de PlayStation 4 Pro en Project Schorpioen zijn tegen het einde van volgend jaar.

Voor zowel Sony en Microsoft, de PS4 en Xbox Slim One S vertegenwoordigen hetzelfde voor hun line-up: een slanker, maar verbeterde iteratie van hun oorspronkelijke, vettere tegenhangers. Beiden wezen vervangen hun voorgangers in termen van prijs en functionaliteit, met zowel slanke consoles kost $ 299, in tegenstelling tot de PS4 de $ 349 en Xbox One’s $ 249 (Ja, de basis Xbox Men hoeft minder kosten, maar het biedt ook minder in termen van vermogen).

Echter, terwijl het is gemakkelijk om te kijken naar het (dis) voordelen van deze nieuwe slanke consoles in vergelijking met de oudere, maar ook niet veel bereiken. Aan de andere kant, het is veel meer de moeite waard om te kijken hoe ze het doet tegen elkaar. Terwijl ze in wezen hetzelfde in hun respectievelijke bedrijven lineup vertegenwoordigen, beide hebben verschillende specificaties en mogelijkheden, wat betekent dat ze niet gelijk zijn gemaakt.

Is een superieur? Laten we eens een kijkje op hun specs en uit te vinden.

ps4-slim

PlayStation 4 Slim

De PlayStation 4 Slim is voorzien van een 1,6 GHz acht-core AMD custom “Jaguar” CPU, geïntegreerde AMD graphics geklokt op 800 MHz, 8 GB DDR5 geheugen en een basis opslag van 500 GB (het kan worden verwisseld).
Bovendien weegt 4,6 pond en de afmetingen zijn 11 x 10 x 1,5 inch.

Bovendien kan het verbinding maken met het internet via Gigabit Ethernet, 802.11 B / G / N / AC, Bluetooth 4.0 en vereist dat gebruikers een PlayStation Plus-abonnement voor toegang tot multiplayer functies.
Ten slotte, het product heeft een Blu-ray / dvd-drive en kan HDR, maar niet 4K ondersteunen.

xbox-one-s

Xbox One S

De Xbox One S is voorzien van een 1,75 GHz acht-core AMD aangepaste CPU, geïntegreerde AMD graphics geklokt op 914 MHz, 8 GB DDR3 geheugen en een basis opslag van 500 GB (ondersteunt externe harde schijven).

Bovendien weegt 6,4 pond en de afmetingen zijn 11,6 x 8,9 x 2,5 inch.
Bovendien kan het verbinding maken met het internet via Gigabit Ethernet of Wi-Fi A / B / G / N / AC 2,4 GHz en 5 GHz, en vereist dat gebruikers een Xbox Live-abonnement voor toegang tot multiplayer functies.

Ten slotte beschikken over een 4K / HDR Blu-ray drive, en kan zowel HDR en 4K (video afspelen) te ondersteunen.

Welke console doet het beter?

Met dat gezegd, is er een duidelijke winnaar hier? Nou, dat hangt af van wat je zoekt.

Vanuit een puur gaming perspectief, de PlayStation 4 Slim is “beter.” Het beats uit zowel de Xbox en Xbox One One S in termen van specs en prestaties, en het enige gebied waar het verliest is zijn onvermogen om Blu-Ray discs in Ultra HD.

Aan de andere kant, de Xbox One S is “beter” als de console wordt gebruikt voor meer dan alleen gaming. Naast de reeds genoemde Ultra HD, de console biedt meer toegankelijkheid, compatibiliteit met het Windows 10 besturingssysteem en ondersteuning voor verschillende apps. xbox live gold kostenlos code deutsch. Met andere woorden, dit is een uitstekende console voor iemand die niet beschikt over een gaming console en streeft naar meer doen dan alleen gamen.

Helaas, geen van hen zijn echt revolutionair in termen van wat zij aanbieden. Hoewel ze allebei meer dan hun predecssors bieden, het is niet veel. In feite is een side-by-side vergelijking laat zien hoe enkele upgrades ze daadwerkelijk bezitten. Echter, als er absoluut moet een echte winnaar te zijn, dan zou de Xbox One S. Tuurlijk zijn, de PS4 Slim is sterker, maar het is niet genoeg te bieden om het te onderscheiden van de reguliere PS4. Waarom zou het te kopen als je kan wachten tot november en ontvang de PS4 Pro in plaats daarvan?

Anderzijds, de Xbox One S tenminste spant ter verbetering van de Xbox One, zelfs indien deze verbeteringen niet significant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *